Метеоролог Марко Чубрило каже да ће до среде бити умерено топло, али нестабилно уз локалне грмљавинске пљускове, а у другом делу недеље ће бити јачих и чешћих нестабилности уз локалне непогоде. Најављује до викенда мало свежије време, а затим ће крајем месеца бити релативно свеже уз могуће пљускове.

Промењиво облачно и спарно до среде

- До среде ће бити променљиво облачно, умерено топло и спарно, понегде уз локалне грмљавинске пљускове, углавном током после поднева. Ветар ће бити углавном слаб, осим у зони пљускова где ће на кратко бити јак источни и југоисточни. Дневна максимална температура ће бити од +18 до +27 степени Целзијуса – каже Чубрило.

Више нестабилности се очекује у понедељак, док ће у уторак бити углавном нестабилно у брдско-планинском делу региона.

Током среде, прво на северу и западу, а затим и над осталим деловима региона очекује се чешћа појава грмљавинских пљускова, и биће услова за локалне непогоде. Ветар у зони пљускова на кратко може бити врло јак.

Најтоплије на југоистоку Србије

У среду ће максимална температура бити до око +28 понегде на југоистоку Србије. У четвртак и петак ће под утицајем висинског циклона бити свежије и нестабилно уз повремене грмљавинске пљускове и локалне непогоде, посебно над средишњим деловима региона.

Ветар ће бити северозападни, у зони пљускова пролазно врло јак. Дневни максимум ће бити од +15 до +23 степена Целзијуса.

Почетак јуна без врелог таласа

За наредни викенд и почетком следеће недеље биће још мало свежије уз могуће пљускове и дневни максимум од +14 до +22 степена Целзијуса, што је испод просека за крај маја.

- Почетком јуна ће бити вероватно мало топлије, али ће опет бити нестабилно уз честе пљускове са грмљавином. За сада, барем до око 08. јуна нема сигнала за продор врелог ваздуха из северне Африке - закључује Марко Чубрило.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".