Снежана Вуковић је рекла да ће деца у ОШ "Владислав Рибникар" имати више часова него у протекле две недеље, када су деца била на два до три часа дневно.

- Данашњи дан ће се разликовати по томе што ће ученици ВИИ-2 поподне доћи на наставу. Они су сами инсистирали у разговору са колегама терапеутима. Ми смо у сталном контакту са њима, на дневном нивоу, комуницирамо, ослушкујемо. Инсистирали су да почну са наставом физичког и здравственог васпитања. Сутра ће кренути са наставом физичког и наставом географије. Идемо постепено, полако, у складу са потребама и жељама деце - навела је Снежана Вуковић.

Нагласила је да, уколико родитељи примете да се деца плаше и немају потребу да уђу у школски простор, дете не мора да дође у школу јер би то било "ново насиље над дететом и нико из Министарства и стручних кругова не инсистира на томе".

- Врло је важно да само имамо писану изјаву родитеља да дете не долази и да се прати шта се дешава са тим дететом. Било би добро кад би деца имала онлајн наставу за оне који не желе да буду, али информације су такве да родитељи уопште не желе наставу, желе прекид и завршетак школске године - нагласила је Вуковићева.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО: