Беба је образложила и због чега се продица Балашевић супротставља раду трибјут бендова, који би изводили нумере Ђолета Балашевића.

- Он је то звао караоке меморијал. То је био његов израз и рекао је: не подносим ово да видим! Било је ситуација кад су неки људи с естраде одлазили па су се правили ти традиционални, једном извођени годишњи концерти у њихову част, а он је говорио: јел' то опет неки караоке меморијал? Ужасавао се тога, и рекао је следећу реченицу: Само ово никад немојте дозволити - открила је Беба Балашевић.

Фото: Н. Фифић, Јутјуб принтскрин/Beba Balašević DS

 

Иако се због борбе за ауторска права и одлуке да се стане на пут трибјут саставима који би носили Ђолетово име, породица нашла на оштром удару фанова, Беба је открила да је то била жеља аутора, баш онога кога ти фанови поштују, па би било пожељно да се у складу са тим испоштује и његова последња одлука о томе.

- Ми ништа не забрањујемо, само то не подржавамо, из простог разлога, јер ни он то није подржавао. Они који мисле да ће се његова поезија и његова изузетност заборавити, зато што његове песме неће изводити неки трибуте бендови по кафићима, имају јако лоше мишљење о његовом песништву, ја немам. Ја сигурно знам, да више нико никад уживо не изведе ни једну његову песму, да ће његово песништво надживети све нас - рекла је Беба.

БОНУС ВИДЕО: