Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију њега су пред супругом припадници Куртијеве полиције одвели у притворни центар.

Упркос томе што је Бранко оперисао кичму и болује од високог притиска, није успео да понесе ни торбу са лековима услед поступања тзв. Косовске полиције.

- Канцеларија за Косово и Метохију је одмах ангажовала адвокатски тим за одбрану, а лично сам контактирао и породицу како бих понудио сваку врсту додатне помоћи, а о свему сам директно обавестио и Мирослава Лајчака. Супруга ухапшеног Бранка, која је родом из Пећи поседује кућу у центру овог града која је конфискована од стране тзв. Поште Косова због чега је она покренула судски спор за повраћај имовине, а рочиште је заказано за сутра - наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ у којем се додаје да је  чињеница да Бранко нема апсолутно никакве везе са спором који се води на Косову и Метохији и да је ухапшен као вид застрашивања и одмазде Куртијевих институција како би породица одустала од спора.

Бранко је у више наврата посећивао Пећку Патријаршију без икаквих проблема, а данас је ухапшен уочи судског спора који води његова супруга што додатно показује мотиве овог политичког хапшења.

БОНУС ВИДЕО: