Вест да је енди преминуо потврдила је његова ћерка Грејс. Она се тужном поруком опростила од оца: 

-Поздрав, ово је Грејс, Ендијева ћерка. Веома ми је жао што вам морам саопштити да је тата неочекивано преминуо синоћ", написала је у твиту од 17. маја: "Имао је много пријатеља и диван живот. Наздравимо у његову част. Г x.

Од чега је преминуо Енди, још увек није познато. "Е Неwс" је покушао да контактира са његовим менаџером, али нажалост нису усспели  да добију одговор.

Вест долази неколико дана након што је Смарт наступио у Тхе Цомедy Сторе у Лондону 14. маја. Овај комичар, који је био члан импровизацијске групе Тхе Цомедy Сторе Плаyерс, требао је поново да наступи 28. маја. Након вести о његовој смрти,  Тхе Цомедy Сторе Плаyерс је изразила тугу због изненадног губитка.

Фото:Принтскрин/Јутјуб/ US Tonight

 

Смарт је био члан групе Вициоус Боyс са Ангелом Абелом пре него што се придружио Цомедy Сторе Плаyерс. Као дуо, освојио је награду Тиме Оут Стреет Ентертаинер оф тхе Yеар 1984. Појавио се у емисији "Wаке Уп Лондон" и на каналу Цханнел 4 у емисији "Тхе Тубе". Смарт се придружио Цомедy Сторе Плаyерс 1995. године и заувек ће остати у њиховим срцима.

"Ми, чланови Цомедy Сторе Плаyерс, сломљеног смо срца", твитовала је чланица Џоузи Лоренс. "Не можемо описати колико ће нам недостајати. Био је радост. Више се смејао од било кога кога смо познавали. Радио је толико луде ствари, али углавном је наш мали свет учинио много забавнијим. Толико смо га волели."

БОНУС ВИДЕО: