Vest da je endi preminuo potvrdila je njegova ćerka Grejs. Ona se tužnom porukom oprostila od oca: 

-Pozdrav, ovo je Grejs, Endijeva ćerka. Veoma mi je žao što vam moram saopštiti da je tata neočekivano preminuo sinoć", napisala je u tvitu od 17. maja: "Imao je mnogo prijatelja i divan život. Nazdravimo u njegovu čast. G x.

Od čega je preminuo Endi, još uvek nije poznato. "E News" je pokušao da kontaktira sa njegovim menadžerom, ali nažalost nisu usspeli  da dobiju odgovor.

Vest dolazi nekoliko dana nakon što je Smart nastupio u The Comedy Store u Londonu 14. maja. Ovaj komičar, koji je bio član improvizacijske grupe The Comedy Store Players, trebao je ponovo da nastupi 28. maja. Nakon vesti o njegovoj smrti,  The Comedy Store Players je izrazila tugu zbog iznenadnog gubitka.

Foto:Printskrin/Jutjub/ US Tonight

 

Smart je bio član grupe Vicious Boys sa Angelom Abelom pre nego što se pridružio Comedy Store Players. Kao duo, osvojio je nagradu Time Out Street Entertainer of the Year 1984. Pojavio se u emisiji "Wake Up London" i na kanalu Channel 4 u emisiji "The Tube". Smart se pridružio Comedy Store Players 1995. godine i zauvek će ostati u njihovim srcima.

"Mi, članovi Comedy Store Players, slomljenog smo srca", tvitovala je članica DŽouzi Lorens. "Ne možemo opisati koliko će nam nedostajati. Bio je radost. Više se smejao od bilo koga koga smo poznavali. Radio je toliko lude stvari, ali uglavnom je naš mali svet učinio mnogo zabavnijim. Toliko smo ga voleli."

BONUS VIDEO: