Нови систем куповине и наплате карата, почиње данас и зове се "Београд +". Карта ће се куповати СМС поруком, са текстом на број 9011. Ономе ко је послао СМС стићи ће повратна порука са потврдом куповине, коју ће он онда показати контролорима.

Град је подељен у две зоне: А и Б. Зону А чине све градске општине, док Зону Б чине све приградске општине, изузев Гроцке, која ће бити подељена. Ако неко жели да купи карту, неопходно је да у СМС поруци укуца зону и трајање карте. На пример А 90 и то пошаље на нови број који гласи 9011. На тај начин купљена је карта од 90 минута.

Опција А1 је за дневну карту која важи до 23.59х тог дана, након чега је до 4х ујутру бесплатан превоз. Опција А7 за недељну карту. Опција А30 за месечну карту. Зона Ц обухвата обе зоне: А+Б.

Када у превоз уђе комунални милицајац, неопходно је да му покажате повратну поруку, на којој је назначено време куповине.

"Повратна порука која вам стигне на СМС са уплатом је доказ да сте платили карту за јавни превоз. Када уђе контрола, покажете му повратну поруку на којој ће писати до када је она важећа“, рекао је Шапић. У случају да код себе немате карту или је нисте уплатили СМС поруком, биће вам уручена казна у износу од 5.000 динара. Ако је платите у року од недељу дана, онда она износи 2.500 динара.

Шта да радите ако сте већ допунили неперсонализоване картице?
Сви они који су већ уплатили новац на неперсонализованим картицама моћи ће да оду на нова продајна места и у папирној форми да добију карту у вредности коју су уплатили. Градоначелник Београда је истакао да се апликација којом ће се плаћати карте очекује током лета, за отприлике два месеца.

"Када ће бити апликација, па чекамо у оквиру тог пројекта „СмартЦитy“, паметно управљање јавним превозом, то ће читав пакет да буде који би требало да садржи апликацију. Ради се на њој, ми смо дали све наше инструкције и потребе које сматрамо да би апликација требало да садржи. Рекли су нам два месеца најкасније, а можда буде и за месец“, рекао је Шапић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".