Следеће године домаћин Евровизије је Шведска јер је њихова представница Лорин са песмом "Tatoo" победила у синоћњем финалу одржаном у Ливерпулу.

На друштвеним мрежама корисници су изнели своје сумње како њина победа није случајност.

Неки од њих верују како је реч о намјештаљки јер следеће године се слави 50 година откако је шведска група ABBA победила на овом такмичењу са песмом "Waterloo" па је пригодно да Шведска буде домаћин, сматрају неки од обожавалаца овог такмичења. Пуно су се о томе расписали на Твитеру након што је Лорин проглашена победницом. 

- Хтели су да Шведска победи само како би догодине наступала ABBA. Реците ми да ово није намјештено. Вријеме је да се одустане од гласовања жирија, с обзиром да се ближи 50 година ABBA-е, не треба бити научник да бисте схватили да ће Шведска победити. Не говорим да је намештено, али победа Шведске годину дана пре 50-годишњице ABBA-ине победе ми изгледа као превелика случајност. - били су неки од коментара обожавалаца на Твитеру који верују да је Лорин победила само зато како би Шведска била домаћин на 50. годишњицу победе ABBA-е на Евровизији.

Лорин је освојила 583 бода на основу гласова публике и жирија из 37 европских земаља и Аустралије. Њој је ово други наступ и друга победа на Евровизији, после 2012. године.

 

Лорин је пре 11 година са песмом "Euphoria" победила је на Евровизији, а та је песма многима и данас једна од најбољих евровизијских победница.

- У песму "Tatoo" унела сам целу себе, без задршке. Била сам укључена у процес стварања композиције, коју сам прилагодила себи и оном што желим да покажем публици. Овом песмом желим да поручим да сви морамо да пронађемо наду у овом хаотичном свету, да морамо да се фокусирамо на себе и пронађемо у себи унутарњу снагу - казала је Лорин после побједе на шведском избору.

БОНУС ВИДЕО: