Демократски фронт од сутра престаје да постоји, а на парламентарним изборима 11. јуна наступиће Нова српска демократија и Демократска народна партија док на листи неће бити Покрета за промјене.

Вијести наводе да ће према информацијама из Демократског фронта, савез те три партије престати да постоји, а то ће досадашњи лидери саопштити на конференцији за медије које ће бити сутра тачно у подне.

То је потврдио и лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

- Милан Кнежевић, који ће бити први на листи, тражио је да његова партија има више посланика. То за мене није било прихватљиво и решили смо да Демократски фронт престаје да постоји. Покрет за промјене ће самостално изаћи на изборе 11. јуна. Неће ићи ни са ким у коалицију - рекао је Медојевић за Спутњик.

Медојевић је додао да је ДФ одрадио велики посао на црногорској политичкој сцени, али да је постао формат који није погодан за реформе.

- Почели смо да сметамо једни другима. Нама су у ПзП-у реформе основна политичка мисија. Дакле, ДФ престаје да постоји, тај бренд нико не може да користи. НСД и ДНП могу да врате Српску листу ако желе - рекао је лидер ПзП.

Медијима ће се сутра тачно у подне поред Медојевића према најавама обратити и Андрија Мандић и Милан Кнежевић.

Три странке наступале су заједно на изборима од 2012. године.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: