Кејт Мидлтон свирала је клавир у замку Винџору, а њену песму пратио је одмах и наступ који је уследио прошлогодишњег победника, „Калусх Орхестра“, који је однео победу у Торину 2022. године песмом „Стефаниа“.

 

Принцеза од Велса дирљивом изведбом одушевила је публику у препуној ливерпулској арени.

Подсетимо, за учешће у овогодишњем финалу "Евровизије" изборили су се представници представници 26 земаља, по 10 из две полуфиналне вечери (изабрани су гласовима публике), плус такозвана велика петорка (Велика Британија, Италија, Француска, Шпанија и Немачка), као и прошлогодишњи победници, Украјина.

Осим нашег Лука Блека, у конкуренцији су и представници Аустрије, Португалије, Швајцарске, Пољске, Француске, Кипра, Шпаније, Шведске, Албаније, Италије, Естоније, Финске, Чешке, Аустралије, Белгије, Јерменије, Молдавије, Украјине, Норвешке, Немачке, Литваније, Израела, Словеније, Хрватске и Велике Британије.

За разлику од полуфинала, победника заједно бирају публика и жири. Овогодишњи, 67. по реду "Евросонг" се, због безбедности, одржава у Ливерпулу, иако је победио украјински "Калуш оркестра".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".