Узнемирени родитељи из Оџака и околних места чија деца иду у вртиће ПУ "Полетарац" састали су се данас са представницима ове општине, као и поменуте предшколске установе. Како се сазнаје, родитељима је речено да је И. О. био једини који се за позицију стручног сарадника у настави јавио на конкурсу, те да је у септембру месецу прошле године организован обавезни психолошки тест за све запослене које је 26-годишњак прошао.

- Речено нам је да нико није приметио његово чудно понашање, те да је у питању манијак који је своја недела вешто прикривао - причају огорчени родитељи детаље са састанка.

На састанку су се могле чути изјаве родитеља чија деца су доживела злостављање, а која сведоче о гнусним делима "васпитача".

Како додаје, ухапшени младић уопште није васпитач, већ је завршио средњу школу, опште образовање.

- Нису нам прецизирали шта је завршио, претпостављам да је у питању наша оџачка гимназија. Како поред толиких васпитача на бироу, питање је на које нисмо добили одговор - наводи саговорница.

Међу злостављаном децом и васпитачицино

- Шта могу да вам кажем кад је међу дечацима који су трпели злостављање и дете васпитачице која ради у вртићу. За сада има око 15, 16 пријава, а питање је колико ће их још бити. Чула сам да је међу његовим жртвама било и дете у јаслицама, старо две и по године. Ово је мала општина, сви се међусобно знамо. Моје дете се спасило само зато што је било старије - каже мајка.

Педофил И. О. радио је у вртићу у Богојеву под називом "Маслачак", али је све чешће долазио и као замена у објекте у Оџацима.

Према речима родитеља, није познато од када је тачно И. О. у радном односу, али је након првобитног привођења у четвртак, 4. маја, већ сутрадан дошао у вртић како би потписао моментални отказ.

- Није нам јасно како је могао бити пуштен у објекат вртића након што се сазнало шта је учинио. Претпостављам да ће се све сазнати - каже ова мајка.

Тражили смо оставку директорице

Како наводи саговорница, сви родитељи који су присуствовали су тражили оставку директорице јер сматрају да је то најмање што може да учини.

- Тражили смо оставку. Сваког ко је одговоран. Речено нам је да ће деца добити психолошку подршку у вртићима, али ми хоћемо да знамо шта се тачно десило и како је могуће да се такав пропуст направи. Републичка инспекција чешља документа, али и ми их желимо на увид - наводи огорчена мештанка Оџака.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".