Апелациони суд у Новом Саду правоснажно је осудио Ж. Р. из Жабља, на казну затвора од 18 година за свирепо убиство уличног свирача Кристијана Костића Блекија, почетком фебруара прошле године у Новом Саду.

Жалбе на првостепену пресуду су уложили бранилац окривљеног и Више јавно тужилаштво у том граду, док је Апелациони суд одбио као неосноване жалбе и потврдио првостепену пресуду, објављено је на сајту овог суда.

Извади новац или ћу те "нокаутирати"

У образложењу своје одлуке, другостепени суд је навео да је кривични поступак спроведен без битних повреда, те да је првостепени суд на основу свих изведених доказа правилно и потпуно утврдио све чињенице од значаја за доношење законите и правилне одлуке.

Према детаљима из оптужнице, Костић и оптужени су део те вечери провели заједно у једном угоститељском објекту, а потом су се поново срели и оптужени је запретио Костићу, рекавши му да ће га, ако не извади новац, "нокаутирати".

Крвнички га убио због 390 динара

Костић му је дао сав новац који је имао (390 динара), упитавши га "зашто си такав", након чега је оптужени узео новац и више пута га руком ударио у главу, услед чега је Костић пао на тротоар.

Оптужени је наставио да шутира у главу и тело Костића који је лежао, а потом је свукао доњи део тренерке и уринирао по пребијеном Костићу.

Видевши пролазника, оптужени га је зауставио, рекавши му да Костић није у добром здравственом стању, на шта је пролазник позвао Хитну помоћ.

Реанимација је била безуспешна

У Ургентном центру доктори су покушали да реанимирају Костића, али због великог броја повреда, између осталог и прелома лобање, реанимација је била безуспешна.

Тужилаштво у оптужници наводи да је у тренутку пребијања способност оптуженог да схвати значај дела и да управља својим поступцима била смањена, али не до битног степена, будући да је био под утицајем алкохола у крви - око 2,47 промила.

Велики број Новосађана се након Костићеве смрти окупио на Тргу слободе где су упалили свеће, донели цвеће и његову фотографију, и на тај начин опростили од познатог уличног свирача.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".