Певачица је пореклом из Косовске Митровице. Она је започела своју исповест причом о одрастању и прераном губитку мајке: 

-Детињство ме везује за Косовску Митровицу, тамо сам рођена. Доле смо били мама, тата, брат и ја... Тако је било све до моје десете године кад ми је мама умрла, рано сам је изгубила. За Митровицу ме стварно вежу најлепши дани мог детињства. Тата Љуба Делибашић је био јако познат фудбалер, играо је за Трепчу и живели смо баш онако лепо. Били смо једна од имућнијих породица у Митровици, ми и Виторовићи - рекла је Слађа, па додала:

-У Митровици сам ишла у школу до десете године. Седела сам у клупи са Љиљом Јевремовић, она је познати текстописац данас. Викторијин отац, оне чувене Викторије, Снежане Мишковић, предавао ми је музичко, њу смо ту и тамо виђали, али са Љиљом сам била у клупи и то ти је неко моје, наше детињство...

 

 

Период мајчине смрти јој је врло тешко пао:

-Шта знам, тај моменат када остајем без мајке... Тешко је било... Баш! Никад не размишљам о тим мучним тренуцима, ја то све бришем из сећања и идем даље, таква сам. Ето, сад ме ти подсети на то.... Цела мамина породица остала ми је доле и дан-данас смо у контакту. Стицајем околности тата је имао прилику да прода тај наш стан доле у Митровици. Доселили смо се на Нови Београд, у Блок 62, жута зграда, и тада креће неко моје детињство у престоници, односно креће мој пубертет на Новом Београду - истакла је она.

Брак са Ђолетом је склопљен у неприкладна времена, када су се сукубљавала различита интересовања и политика. У том периоду су се тек појавили као група: 


-Било је доста прозивки кад смо се појавили у јавности. Лоших тренутака је било, заиста, једном смо се појавили и у Дневнику! Не могу да се сетим како се звао онај стари водитељ, мислим да је Горан. То је био онај стари Дневник, знаш она уводна шпица кад се врти сат или тако нешто... У суштини, ми смо 1989. склопили брак и баш због с*ања на Косову и Метохији, тај водитељ је у Дневнику на једној телвизији рекао: "Слађана Делибашић, црногорске националности, и Хамит Ђогани, друге националности, склопили су брак... Ма то је тада била катастрофа, ми смо се тек појавили малтене... Шта знам, носила сам се некако с тим. Била сам тада клинка, са Силвијом сам била трудна, шести месец. Велику сам осуду доживела и од моје фамилије, што од породице Делибашић, што од маминих Марковића.

Њен отац је најтеже поднео вест о браку и трудноћи: 

-Јоооој, кад се сетим тате! Ма, он је, људи моји, плакао! Само је говорио: "Не, никако... Не долази у обзир!" Ја сам га убеђивала: "Тата, али, ето, десило се, трудна сам... Шта да радим?!" Ма, није хтео ни да чује! Само је плакао. Срђан исто, полудео је, катастрофа - изјавила је она.

Фото: Архив Новости

 

У животу ју је највише ојачао тај самостални живот са децом. 

-Од свега у животу највише мислим да ме је ојачао тај самостални живот са децом. То је непрестана борба да их изведеш на прави пут, да немаш мрљу у животу због које би им било непријатно- признаје Слађа, па додаје: 

-Не кајем се за развод, ниједног тренутка се не кајем ни за једну везу, све сам их остављала како ми се ћефне. Имала сам четири дуге везе, сви они су живели овде са мном, али ни са ким нисам остала у добрим односима. Са Ђолетом сам се два пута до сада посвађала, ја кад прекинем, прекинула сам. Нема шта да ја пијем кафе с неким. Мој други брак као да је био из ината, као да сам хтела себе да казним нечим. Дефинитивно сам схватила да је млађи мушкарац тотални промашај, никада више не бих имала млађег од себе. Мушкарац треба да ти папира или да има више од тебе, никако не сме жена њега да вуче у животу. Сада, када ми неко каже да имам младог мушкарца или да ми је муж певач, одмах се ухватим за главу.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: