Постојала су нагађања да је краљевски пар каснио, јер се видело да су Камила и Чарлс на преносу виђени како долазе пре њих. Ипак, појавили су се када је почела церемонија. 

Прелепа Кејт обукла је хаљину Александера Меквина од свиленог крепа боје слоноваче са сребрним полугама и везом од конца с мотивима руже, чичка, нарциса и детелине. Такође носи бисерне и дијамантне минђуше које су припадале Дајани, принцези од Велса, и огрлицу Џорџа ВИ.

Уместо тијаре, мајка троје, носила је фасцинантни украс за главу направљен од тродимензионалног веза листова од сребрних полуга, кристала и сребрних нити.

У дирљивом наклону својој бившој свекрви, Дајани, Кејт је за ту прилику носила комплет Дајаниних бисерних и дијамантских минђуша.

У међувремену, такође је одала почаст покојној краљици Елизабети носећи огрлицу, која је била поклон краља Џорџа његовој ћерки Елизабети.

 Принц је имао важну улогу на крунисању, он је ставио своје у очеве руке и изговорио:

-Ја, Вилијам, принц од Велса, присежем вам на своју оданост и веру и истину коју ћу вам носити као ваш главни човек живота и тела. Тако ми Бог помогао.

БОНУС ВИДЕО: