Postojala su nagađanja da je kraljevski par kasnio, jer se videlo da su Kamila i Čarls na prenosu viđeni kako dolaze pre njih. Ipak, pojavili su se kada je počela ceremonija. 

Prelepa Kejt obukla je haljinu Aleksandera Mekvina od svilenog krepa boje slonovače sa srebrnim polugama i vezom od konca s motivima ruže, čička, narcisa i deteline. Takođe nosi biserne i dijamantne minđuše koje su pripadale Dajani, princezi od Velsa, i ogrlicu DŽordža VI.

Umesto tijare, majka troje, nosila je fascinantni ukras za glavu napravljen od trodimenzionalnog veza listova od srebrnih poluga, kristala i srebrnih niti.

U dirljivom naklonu svojoj bivšoj svekrvi, Dajani, Kejt je za tu priliku nosila komplet Dajaninih bisernih i dijamantskih minđuša.

U međuvremenu, takođe je odala počast pokojnoj kraljici Elizabeti noseći ogrlicu, koja je bila poklon kralja DŽordža njegovoj ćerki Elizabeti.

 Princ je imao važnu ulogu na krunisanju, on je stavio svoje u očeve ruke i izgovorio:

-Ja, Vilijam, princ od Velsa, prisežem vam na svoju odanost i veru i istinu koju ću vam nositi kao vaš glavni čovek života i tela. Tako mi Bog pomogao.

BONUS VIDEO: