- Мој син је са другом за време малог одмора између петог и шестог часа, око 18.30, био у тоалету. У шали му је држао врата да не може да изађе, није знао да је још неко ту. Тада је из тоалета изашао дечак из другог одељења, нервозан и љут, и дрско га упитао: "Шта се правиш паметан, знаш ли коме држиш врата?" Онда су се разишли - прича мајка дечака.

Додаје да је тај ученик после дошао до учионице њеног сина и прстом му показао да изађе са наставе, а сачекао га је после седмог часа, кад је излазио из школе...

- Тај дечак је сачекао мог сина са још једним момком, који има око 20 година и не иде у ту школу. Показао га је руком. Тај момак је пришао мом сину, извадио нож дужине 10-15 цм и ставио му сечиво у пределу стомака, терајући га да крене са њим. Онај дечак са којим је првобитно запао у конфликт је све време ишао иза, пазећи да мој син не побегне. Све је то гледао још један синовљев друг. Момак који је био са дечком са којим се син посвађао одвео га је до контејнера близу школе. Драо се на њега, ударио му је неколико шамара и викао да не покрива рукама лице. Ударио га је два пута песницом у браду. Рекао му је: "Будем ли још једном долазио због тебе, наћи ћу где ти живе отац, мајка и ти, мени тетка ради у МУП, доћи ћу са пиштољем и све ћу да вас побијем." А синовљевом другу који их је приметио и дошао да види шта се догађа тај старији дечак је ставио нож под врат и рекао му да сачека док не заврши с мојим сином. После тога су отишли - прича мајка.

Фото: Профимедиа

 

Сина, који је дошао кући престрављен, одвели су најпре у хитну службу ВМА. Лекари Хитне помоћи исте вечери су констатовали повреде у пределу браде и трауме настале приликом напада, што се види у медицинској документацији. Добио је упут за разговор с психологом, али и за стоматолога јер му је напукао зуб. После су га одвели у полицију, где је дао изјаву у присуству родитеља, а о томе је сачињен и записник у ПУ Звездара.

- Полиција ради на расветљавању овог случаја, саслушан је и директор школе. Како смо сазнали, полиција је идентификовала тог нападача који не иде у школу са нашим сином, наводно је и он саслушан. Прегледају се и камере, али оне су снимиле вероватно само део кад мог сина изводе из школе, јер до тамо досежу. До тамо где су га тукли камере не досежу, то је мало иза капије дворишта школе.

Фото: Г. Шљивић

 

- Моје дете не иде у школу, и вероватно неће ићи до краја године, јер је истраумирано. Психологу је испричао да осећа страх и да не може да спава јер размишља да ли ће неко упасти у нашу кућу и повредити нас. Ноћу бунца. У школи нам је речено да ће се формирати тим за заштиту од насиља, али ако и буде кажњен дечак са којим се мој син посвађао, оном који га је тукао не могу ништа, ту може помоћи само полиција - рекла је мајка и додала да планирају да покрену приватну тужбу против нападача.

Нерадан дан - Не одговарају ни директор ни министарство

Након што су новинари Курира сазнали за стравично насиље које се десило у Грађевинској школи, покушали су да ступие у контакт са руководством школе. Звали су директора и послали му мејл. Питали су и Министарство просвете да ли су обавештени о овом инциденту.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

КРВ НА ОДЕЋИ ДЕЦЕ: Необјављен снимак после масакра у школи на Врачару

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".