У Министарству наводе да је одмах по сазнању урађен надзор над радом Градског центра за социјални рад Београд и поступајућих одељења, након чега су предложне мере.

- Градском центру за социјални рад Београд наложено је да обезбеди одељење за даљу заштиту малолетне девојчице и одмах започне и ефикасно спроведе целовиту стручну процену родитељских капацитета и компетенција оца детета за вршење родитељског права и да у складу са резултатима стручне процене и законским овлашћењима одмах поднесе тужбу за његово потпуно лишење родитељског права - наводи министарство. - Такође, наложено је да се обезбеди спровођење целовите стручне процене родитељских капацитета и компетенција мајке детета, која је важећом судском одлуком делимично лишена родитељског права, са правом да одржава личне односе са дететом, и да у складу са исходима процене донесе закључак о целисходности покретања судског поступка за њено потпуно лишење родитељског права.

Градски центар за социјални рад Београд треба да у року од 30 дана од пријема ових налога достави Министарству извештај о реализацији наложених мера.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".