Пилетина је месо које се највише конзумира у Србији, па је при куповини обавезно погледати датум производње, рок трајања и земљу из које долази. Потом следе три основна параметра, а то су: боја, чврстоћа и мирис. Прво што ћете уочити на пилетини је боја. Она не сме да буде тамна или сивкаста, јер ако то угледате, одмах ћете знати да бело месо није свеже.

Уколико је пилетина запакована, њену свежину проверићете једноставним додиром. Стручњаци напомињу да је најважније да ли остаје удубљење. Уколико ваш отисак остаје на њој, онда знате да је реч о пилетини која није свежа и обрнуто. Ако вам се чини да месо мирише на кисело, труло или ужегло, највероватније је покварено. Пилетина треба да има слаб мирис.

Упркос овом знању, опет се дешава да купци добију комад покварене пилетине:

- Ћерка купила пиле данас на Рибљој пијаци код регистрованог продавца, где увек купује. Да га исече, кад...

- Зна ли неко шта је ово?! Шта нам ово раде људи моји?! - написала је она на Твитеру уз приложену фотографију.

Бројни корисници Твитера шокирани су купљеном пилетином, а један корисник упозорио је да је у питању болест зелених мишића због пребрзе утовљености. Додао је да је месо неисправно јер је у питању инфекција, као и да је обавезно пријавити инспекцији.

БОНУС ВИДЕО: