Свима омиљени празник рада људи воле да прославе нерадно уз роштиљ и друштво, али често се дешава да све планове поквари лоше време.  Ове године се празник још лепо надовезује на викенд, што многима даје мини одмор од четири дана, па сви с нестрпљењем дочекују званичну временску прогнозу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

У петак пре подне сунчано, после подне наоблачење, а краткотрајна киша се очекује у току ноћи. Од суботе, истиче се, топлије, али нестабилно уз смену сунчаних и облачних интервала и са локалном појавом кише и плјускова са грмлјавином, који ће се интензивирати следеће седмице.

"Наставља се период променљивог времена, али уз постепени пораст температуре која ће се у периоду од 29. априла до 2. маја кретати у интервалу од 19 до 24 °Ц. Уз смену сунчаних и облачних интервала очекују се и падавине - у суботу (29.04.) ујутро и пре подне местимично ће падати киша, док ће после подне бити локалних пљускова са грмљавином. Краткотрајна појава кише и пљускова обележиће и други дан викенда (30.04.), али ће до вечерњих сати падавине престати", рекао је проф. др Југослав Николић, директор РХМЗ-а.

Како је најављено на сајту РХМЗ, наоблачење са кишом и локланим пљусковима које ће у суботу ујутру захватити северне, током преподнева и средином дана прошириће се и на остале пределе Србије. Ветар у скретању на слаб до умерен северозападни. Најнижа температура од 6 до 11 °Ц, највиша дневна од 18 до 22 °Ц.

У недељу, а посебно почетком следеће седмице, задржаће се и даље нестабилно време са честом појавом кише и пљускова са грмљавином и условима за локално већу количину падавина у понедељак и уторак (1. и 2. маја), истакнуто је.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".