Београђани су тако имали прилику да путем мрежа виде лице правог суперхероја Све се збило пре неко вече на Чукарици и кренуло са Инстаграма управо овом поруком:

"Једно велико браво за екипу Хитне помоћи која је синоћ дежурала на Чукарици, другарица се уз помоћ њих породила у стану. Сви су били дивни, поготово медицински техничар који је бринуо о беби и мами док нису стигли у породилиште. Другарица би волела уколико се неко од екипе препозна да се захвали и да каже да је на свет стигао Павле и да је уз њихову брзу реакцију стигао жив и здрав", пише у њој.

Убрзо се екипа заиста препознала, па је један од њих, техничар Данијел Зувић, на свом Фејсбук профилу објавио фотографије са терена са маленим Павлом и докторком Данелом Милошевић.

"Добродошао, Павле. Волим свој посао. Срећа никад већа. Хвала пуно комшиници из улаза", написао је Зувић. Очекивано, на рачун целе екипе убрзо су стигле бројне честитке. "Свака част", "Браво", "Поносна сам", "То се зове хитна помоћ", само су неки од коментара.

 

 

"Докторка Данела Милошевић, возач Србослав Симић и ја смо уиграна екипа, професионалци, увек љубазни, фини и брзи, па је и ово протекло у најбољем реду. Пресрећни смо што се све завршило како треба, беба и мама су добро, а ми ћемо их ускоро и посетити", рекао је Зувић за Блиц жену. Данијел истиче да је екипа била у бази на Чукарици када је добила хитан позив - једној жени је пукао водењак и порођај је већ у току.

"Како смо били близу саме адресе, већ у року од два до три минута смо били на лицу места. Чим смо дошли, видели смо породиљу како лежи на боку, а заиста је имала пуно среће. Ми смо стигли у последњој секунди, беби је већ вирила главица и руке. Да нисмо стигли, беба је дословце могла да испадне на под. Њој је термин био у понедељак, па је чекала понедељак да се јаве у болницу, али је све кренуло мало раније. Жена је била толико сабрана да нас је снимала све време, а млађа ћеркица је спавала са њом у кревету до тог тренутка, па је чак и она присуствовала порођају", објашњава околности порођаја.

Данијел истиче да је порођај код куће ризичан јер увек има места за компликације, али да екипе Хитне помоћи немају други избор при хитним поступцима. Срећом у овом, али и претходним случајевима током његове каријере, сваки порођај се завршио добро.

"До сада смо имали укупно четири порођаја ван породилиште, два пута код куће и два пута у санитету и сви су се завршили добро. Три бебе су чак добиле и име по мени - две девојчице које сам породио зову се Данијела, а један дечак Данијел. Сада имамо и Павла", каже овај способан млади човек.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".