- Златарце, али и остале мештане који живе на вишим надморским висинама није изненадио снег. Ништа ово није необично за нас, стари мештани памте да снег код нас није падао само у јулу месецу. Док је 1989. године у јуну месецу нападао и преко 20 центиметара. Ми очекујемо да ће ово због високих температура и жедне земље којој воде никада није доста, то упити и снежни покривач нестати - казао је за РИНУ, Радосав Васиљевић први човек нововарошке општине.

Оно што је добра вест са ове планина јесте, да снег који је обелео врхове, једино није падао у месту Божетићи у коме се изводе радови на изградњи највећег резервоара, и који ће служити за напајање великог броја пољопривредних домаћинстава ове општине.

- Мислимо да је то добар знак. Градимо нешто од чега ће заиста живети нововарошани. План је да до краја августа завршимо овај резеровар који ће препородити цео овај крај и пољопривредну и сточарску производњу.

Базен капацитета 250 кубика, неуморно се гради, иако временски услови не иду на руку, неодустају од градње, јер се овај резеровао који је жила куцавица мора завршити код августа месеца - додао је Васиљевић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".