Сека Алексић је овогодишња добитница Естрадно-музичке награде Србије коју додељује СЕМУС. Признање добија на петом Сабору народне музике Србије од стране председника Савеза Драгише Голубовића.

- Ова награда је за мене озбиљна одговорност. Срећна сам. Последњих десетак година се нисам појављивала ни на каквим доделама награда, а ова ми је заиста нешто посебно. 

Сека је одушевила све изазовним стајлингом, а посебно линијом. Међутим, она није у потпуности задовољна како изгледа.

- Наравно да нисам задовољна изгледом. Никад! Фали мало па да будем задовољна. Емотивно и духовно сам задовољна собом и својим животом, али килажом нисам јер увек може боље и утегнутије. 

Након смрти модног креатора и дизајнера Саше Видића, Сека је на Инстаграму написала поруку, а сви се питају коме је упућена. Она је на тој друштвеној мрежи рекла како "поједине персоне треба да науче шта је саосећање и савест, да науче шта је поштовање према некоме ко је преминуо, ако сте барем мало прави верници, а не механички“.

- Нећу никада открити коме је то било упућено. Никада нећу разумети људе који су у вери, а кад треба то да покажу, они то не ураде. Буди верник и праштај - подвукла је Алексићева, а на опаску новинара и питање да ли је заправо мислила на Светлану Цецу Ражнатовић, она је одговорила:

- Не занима ме и не интересује ме то. Питајте те што спекулишу! Сашина смрт је за мене била шок, чула сам се с њим десетак дана пре, планирали смо да правимо неке стајлинге за мене. Тешко ми је, изненада се то десило, памтићу га по веселом духу. Прозивао је он читаву естраду, па и мене, али сам све праштала.

Фолкерка је пре два дана, 23. априла, прославила 42. рођендан.

- Сви ме питају како се осећам, да ли ми много делују 42. Није, уопште, ја године ни не бројим. Битно је како се човек осећа, а не колико година има. Ипак, када видим децу како расту, схватим да сам мало старија, да нисам ни клинка ни девојка више. Себи сам за рођендан пожелела добро здравље, то је најважније. Пожелела сам и да се никада ни једна жена не убије, да је нико не малтретира, а то важи и за децу и за мушкарце. Бројке насиља над женама су много веће него лани, тако да ми је то главна жеља - да ниједно женско не страда више, да жене буду јаке. Жене су рођене из љубави и мушкарци тако треба да их третирају, као цвет - истакла је Сека и испричала шта јој је супруг Вељко Пиљикић даривао за рођендан:

- Изненадио ме је у поноћ, поклонио ми је ципеле. Зна он шта ја волим. Од синова сам добила огрлицу и минђуше.

Певачица каже да је њен брак складан иако, као и код свих, има трзавица и свађа.

- Вељко и ја се не свађамо превише, али наравно да има трзавица и несугласица. Само што смо ми нормални људи па то превазиђемо брзо.