Невена Т. изјавила је да шест месеци пре него што је девојчица затечена у језивом стању у кади стана у насељу Миријево у марту, дете није видела и да би да је знала за страхоте кроз које пролази њено дете цео случај пријавила.

- Када сам је видела последњи пут, пре шест месеци, деловала је нормално за свој узраст, причала је али је говорила тихо. Када сам питала Уроша да виђам дете, он је увек говорио да ћемо се чути, али се онда данима није јављао, због тога сам у последње две године ређе виђала дете - испричала је, како незванично сазнајемо на саслушања мајка девојчице.

Она је објаснила и да је са Урошем у браку била од 2010. до 2015. и да им је дете по рођењу одузето, јер је она била осуђивана за насиље у породици према својој мајци. Суд је, како је објаснила, одлучио да старатељство на девојчицин "трећи или четврти рођендан додели оцу".

Фото: Профимедиа, Д. Миловановић, Новости

 

- Испричала је и да је са Урошем Пашајлићем разговарала о томе да дете треба да се упише у претшколско и школу, али да је он уверавао да ће о томе разговарати и све решити "када дође време" - открива саговорник.

Према његовим речима, мајка је изјавила и да је Урош Пашајлић, када су разговарали о детету уверавао да је "све у реду и да јој обезбеђује све што јој треба, да брине о њој".

Полицајка затекла језиву сцену

Фото: Новости

 

Као сведок у истрази, како додаје саговорник, јуче је саслушана и полицајка Ј. Р. која је после пријаве нове Пашајлићеве супруге да трпи насиље у породици и да сумња да он у сану у Миријеву држи заточену своју ћерку, прва ушла и пронашла девојчицу. Према речима саговорника, полицајка је и данас потрешена сценом коју је тога дана затекла и не може да се опорави од трагедије детета које је затекла у кади.

- Када смо ушли, у стану није било светла, али је светло било упаљено у купатилу. Врата купатила су била закључана са спољне стране и кључ је био у брави. Када смо отворили, из каде се помолила девојчица која није устала, већ се само придигла у седећи положај. На себи је имала јакницу са капуљачом, доњи део тренерке, одећа је почела да спада када сам је узела у наручје јер је била много мршава - изјавила је у потресном сведочењу полицајка која је пронашла осмогодишњу девојчицу.

Када у којој је девојчица била, није имала постељину већ само једну прљаву мајицу на којој је била девојчица.

Фото: Д. Миловановић

 

- У купатилу није било хране ни воде - испирчала је шта је затечено у купатилу, наводећи да јој је призор који је те вечери видела и данас пред очима.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".