Nevena T. izjavila je da šest meseci pre nego što je devojčica zatečena u jezivom stanju u kadi stana u naselju Mirijevo u martu, dete nije videla i da bi da je znala za strahote kroz koje prolazi njeno dete ceo slučaj prijavila.

- Kada sam je videla poslednji put, pre šest meseci, delovala je normalno za svoj uzrast, pričala je ali je govorila tiho. Kada sam pitala Uroša da viđam dete, on je uvek govorio da ćemo se čuti, ali se onda danima nije javljao, zbog toga sam u poslednje dve godine ređe viđala dete - ispričala je, kako nezvanično saznajemo na saslušanja majka devojčice.

Ona je objasnila i da je sa Urošem u braku bila od 2010. do 2015. i da im je dete po rođenju oduzeto, jer je ona bila osuđivana za nasilje u porodici prema svojoj majci. Sud je, kako je objasnila, odlučio da starateljstvo na devojčicin "treći ili četvrti rođendan dodeli ocu".

Foto: Profimedia, D. Milovanović, Novosti

 

- Ispričala je i da je sa Urošem Pašajlićem razgovarala o tome da dete treba da se upiše u pretškolsko i školu, ali da je on uveravao da će o tome razgovarati i sve rešiti "kada dođe vreme" - otkriva sagovornik.

Prema njegovim rečima, majka je izjavila i da je Uroš Pašajlić, kada su razgovarali o detetu uveravao da je "sve u redu i da joj obezbeđuje sve što joj treba, da brine o njoj".

Policajka zatekla jezivu scenu

Foto: Novosti

 

Kao svedok u istrazi, kako dodaje sagovornik, juče je saslušana i policajka J. R. koja je posle prijave nove Pašajlićeve supruge da trpi nasilje u porodici i da sumnja da on u sanu u Mirijevu drži zatočenu svoju ćerku, prva ušla i pronašla devojčicu. Prema rečima sagovornika, policajka je i danas potrešena scenom koju je toga dana zatekla i ne može da se oporavi od tragedije deteta koje je zatekla u kadi.

- Kada smo ušli, u stanu nije bilo svetla, ali je svetlo bilo upaljeno u kupatilu. Vrata kupatila su bila zaključana sa spoljne strane i ključ je bio u bravi. Kada smo otvorili, iz kade se pomolila devojčica koja nije ustala, već se samo pridigla u sedeći položaj. Na sebi je imala jaknicu sa kapuljačom, donji deo trenerke, odeća je počela da spada kada sam je uzela u naručje jer je bila mnogo mršava - izjavila je u potresnom svedočenju policajka koja je pronašla osmogodišnju devojčicu.

Kada u kojoj je devojčica bila, nije imala posteljinu već samo jednu prljavu majicu na kojoj je bila devojčica.

Foto: D. Milovanović

 

- U kupatilu nije bilo hrane ni vode - ispirčala je šta je zatečeno u kupatilu, navodeći da joj je prizor koji je te večeri videla i danas pred očima.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".