- Резерве крви су стабилне, тродневне и након празника. Ми смо радили и током празничних дана, изузев недеље, која је свакако нерадна у Институту и задовољни смо одзивом на акција. Смањене су само резерве нулта негативне крвне групе - рекла је данас Танјугу Ивана Родић из Института за трансфузију крви.

Родић је казала да је важно је да се ове и следеће недеље одазову здрави и пунолетни грађани да би се припремили за првомајске празнике.

- Данас ћемо бити на терену, то у Библиотеци града Београда од 11 до 15 часова као и у трансфузиолошком аутобусу испред Старог Меркатора од 10 до 15 сати. Сутра се акцији добровољног давања крви придружује Висока школа електротехнике и рачунарства на Вождовцу, где се крв може дати од 10 до 16 часова, као и испред "Београдских електрана" у Новом Београду од 9 до 13 часова - рекла је Родић.

Фото: Профимедиа

 

Како је навела, акција донирања крви наставља се и у четвртак, и то у више београдских општина.

- У обреновачком Црвеном крсту биће организовано давање крви од 9 до 14 часова, затим у младеновачком Центру за културу и туризам од 10 до 16 часова. Факултет политичких наука придружио се хуманој акцији где се крв може дати у периоду од 11 до 16 часова - рекла је Родић.

- У петак ће се трансфузиолошки аутобуси налазити и испред Дома здравља у Пожешкој улици на Бановом брду од 9 до 14 сати као и испред Цркве Светог Великомученика Димитрија У Новом Београду од 11 до 16 часова - казала је Родић.

Део смо и манифестације "Јевремова улица сусрета" у суботу, 21. априла, када ће бити омогућено давање крви у од 10 до 16 часова, рекла је Родић.

БОНУС ВИДЕО:

ЛУКСУЗНИ АУТОМОБИЛ ИЗ КИНЕ: Погледајте снимке са Салона аутомобила у Шангају

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".