Како су за „Новости“ рекли у овом суду, А. Ј. је наложено да не контактира и не прилази жртви насиља на период од 30 дана, односно до 17. маја. Уколико прекрши, биће кажњен сходно Закону о спречавању насиља у породици.

- Суд је своје разлоге за овакву одлуку детаљно образложио у решењу, на које странка има право жалбе у законском року Вишем суду у Новом Саду – предочава Свјетлана Радовановић, портпаролка Основног суда у Новом Саду.

Глумица је, према незваничним сазнањима, у суботу у поподневним сатима дошла до стана у центру Новог Сада, у Улици Илије Огњановића у којем је живела са ванбрачним супругом, са којим има две ћерке, узраста девет и седам година.

Она је, како сазнајемо, дошла по неке своје ствари и да се одатле исели. Између њих је, према незваничним информацијама, дошло до препирке, а Јовановић, иначе некадашњи председник Скупштине града Новог Сада, наводно је закључао врата, не дозвољавајући јој да изађе напоље, рекавши јој да позове полицију.

Фото: Танјуг/Драган Kујунџић

 

 

- Јована је позвала своју мајку Оливеру Балашевић, а она је онда обавестила полицију шта се дешава – сазнајемо од извора упућеног у случај. - После тога, муж је откључао врата од стана.

Инспекторима новосадске полиције Јована је, како сазнајемо, испричала да ју је Јовановић вређао, и да малтретирање траје од септембра прошле године, да је ванбрачни супруг, са којим има двоје мале деце, назива лудачом и говори да треба да пије таблете и да се лечи.

Јованин невенчани супруг, против кога ће у редовном поступку бити поднета кривична пријава за насиље у породици, био је дугогодишњи члан Лиге социјалдемократа Војводине, а од 2008. до 2012. био је председник Скупштине града Новог Сада.