Kako su za „Novosti“ rekli u ovom sudu, A. J. je naloženo da ne kontaktira i ne prilazi žrtvi nasilja na period od 30 dana, odnosno do 17. maja. Ukoliko prekrši, biće kažnjen shodno Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici.

- Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju, na koje stranka ima pravo žalbe u zakonskom roku Višem sudu u Novom Sadu – predočava Svjetlana Radovanović, portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu.

Glumica je, prema nezvaničnim saznanjima, u subotu u popodnevnim satima došla do stana u centru Novog Sada, u Ulici Ilije Ognjanovića u kojem je živela sa vanbračnim suprugom, sa kojim ima dve ćerke, uzrasta devet i sedam godina.

Ona je, kako saznajemo, došla po neke svoje stvari i da se odatle iseli. Između njih je, prema nezvaničnim informacijama, došlo do prepirke, a Jovanović, inače nekadašnji predsednik Skupštine grada Novog Sada, navodno je zaključao vrata, ne dozvoljavajući joj da izađe napolje, rekavši joj da pozove policiju.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 

- Jovana je pozvala svoju majku Oliveru Balašević, a ona je onda obavestila policiju šta se dešava – saznajemo od izvora upućenog u slučaj. - Posle toga, muž je otključao vrata od stana.

Inspektorima novosadske policije Jovana je, kako saznajemo, ispričala da ju je Jovanović vređao, i da maltretiranje traje od septembra prošle godine, da je vanbračni suprug, sa kojim ima dvoje male dece, naziva ludačom i govori da treba da pije tablete i da se leči.

Jovanin nevenčani suprug, protiv koga će u redovnom postupku biti podneta krivična prijava za nasilje u porodici, bio je dugogodišnji član Lige socijaldemokrata Vojvodine, a od 2008. do 2012. bio je predsednik Skupštine grada Novog Sada.