Сумња се да су ангажовали убице из Краљева за потребе Радоја Звицера и Николе Вушевића, који су наручиоци убистава.

Краљево регрутни центар за убице

Криминална група Николе Вушевића, познатија као "врачарци", али и Вељко Беливук и Марко Миљковић, управо су у Краљеву имали људе, који су за њих ангажовали убице, спремне да за неколико хиљада евра и нешто кокаина окрваве руке.

Фото: Ж.Кнежевић

 

Тако је пре месец дана ухапшен Лука В. (26), који се доводи у везу са ликвидацијом Ранка Радошевића на бензинској пумпи у Рушњу. Стефану М. (23) лисице су стављене пре годину дана због сумње да је на Новом Београду убио Луку Жижића, али и Николу Зечевића Зеку 2021. у Крагујевцу.

Фото: Новости

 

"Најпознатији" међу пуцачима из Краљева је Лазар Илић, који је октобра 2020. у гаражи у ТЦ "Ушће" на Новом Београду убио Александра Шарца.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Ухапшено више од 70 особа

Подсетимо, више од 600 припадника Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Европолом и Тужилаштвом за организовани криминал у опсежној регионалној акцији ухапсили су више од 70 особа, међу којима и чланове две организоване криминалне групе, извршили претрес на 80 локација и запленили већу суму новца, више десетина луксузних аутомобила, већу количину оружја и муниције, више килограма наркотика и злата.

Осумњичени се терете да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет експлозивних материја, тешка крађа, удруживање ради вршења кривичних дела и тешко убиство у покушају.

БОНУС ВИДЕО:

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО 600 ПОЛИЦАЈАЦА ХАПСИ КРИМИНАЛЦЕ - Упали у више од 80 станова

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".