Sumnja se da su angažovali ubice iz Kraljeva za potrebe Radoja Zvicera i Nikole Vuševića, koji su naručioci ubistava.

Kraljevo regrutni centar za ubice

Kriminalna grupa Nikole Vuševića, poznatija kao "vračarci", ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković, upravo su u Kraljevu imali ljude, koji su za njih angažovali ubice, spremne da za nekoliko hiljada evra i nešto kokaina okrvave ruke.

Foto: Ž.Knežević

 

Tako je pre mesec dana uhapšen Luka V. (26), koji se dovodi u vezu sa likvidacijom Ranka Radoševića na benzinskoj pumpi u Rušnju. Stefanu M. (23) lisice su stavljene pre godinu dana zbog sumnje da je na Novom Beogradu ubio Luku Žižića, ali i Nikolu Zečevića Zeku 2021. u Kragujevcu.

Foto: Novosti

 

"Najpoznatiji" među pucačima iz Kraljeva je Lazar Ilić, koji je oktobra 2020. u garaži u TC "Ušće" na Novom Beogradu ubio Aleksandra Šarca.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Uhapšeno više od 70 osoba

Podsetimo, više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal u opsežnoj regionalnoj akciji uhapsili su više od 70 osoba, među kojima i članove dve organizovane kriminalne grupe, izvršili pretres na 80 lokacija i zaplenili veću sumu novca, više desetina luksuznih automobila, veću količinu oružja i municije, više kilograma narkotika i zlata.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija, teška krađa, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo u pokušaju.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO 600 POLICAJACA HAPSI KRIMINALCE - Upali u više od 80 stanova

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".