Четири особе, укључујуц́и и будућу звезду америчког фудбала, погинуле су у пуцњави у Алабами. У овом нападу повређено је 28 људи, од којих су према речима званичника неки од њих у критичном стању.

Инцидент се догодио на прослави 16. рођендана једног тинејџера у суботу касно увече у граду Дадевилле, у округу Таллапооса - око 100 км североисточно од главног града Алабаме Монтгомерија, пише Скy неwс.

Није познато да ли је осумњичени у притвору, али званичници су рекли да нападач више није претња заједници.

„Наставиц́емо да радимо на веома методичан начин да прођемо кроз овај догађај, да сагледамо чињенице и обезбедимо да се правда за породице донесе“, рекао је Џереми Беркет, наредник из полиције у Алабами.

Међу убијенима је и фудбалер који је управо потписао уговор са државним универзитетом Џексонвил.

"Пхил" Довдел је славио на забави своје сестре Алексис пре него што је убијен, рекла је његова бака Анет Ален за Тхе Монтгомери Адвертисер.

- Био је веома, веома скромно дете. Никад се ни са ким није петљао. Увек је имао осмех на лицу - рекла је госпођа Ален за новине, назвавши то "осмехом од милион долара".

Добио је понуде са више универзитета, али је поносно изјавио своју одлуку да похађа Џексонвил 1. фебруара.

Главни фудбалски тренер Рич Родригез са Државног универзитета Џекс, где је матурант потписао уговор да игра, рекао је да му је "сломљено срце" због губитка играча који обец́ава.

Мајка убијеног Даудела је такође повређена у пуцњави.

Говорећи на ранијем брифингу за новинаре, Буркетт је потврдио да је пуцњава била "везана за рођенданску забаву" - и позвао чланове заједнице са детаљним информацијама да се јаве.

- У овом инциденту су изгубљена четири живота, а не смртни случајеви - рекао је он, као и „мноштво повређених“.

Градоначелник Дадевила Френк Гудман рекао је да је сцена у оближњој болници била "хаотична".

- Људи су трчали около. Плакали су и вриштали - рекао је он.

- Свуда су били полицијски аутомобили, свуда су била кола хитне помоц́и. Људи су покушавали да сазнају за своје најмилије. То је била сцена која се никада раније у нашем граду није десила.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".