Глумац је у емисији " На терапији са Славицом" био искрен када је у питању  његов живот ван каријере. 

- Када покушавам да објасним терапију добити су многоструке. То не иде на брзину али та врста рада на себи као резултат има побољшање животног стандарда али у доживљају са самим собом. То је нешто што је непроцењиво и што не може да купи ни успех на професионалном плану, ни успех на емотивном плану. Није редак случај, а онда људи као парадокс свега тога тада највише ћуте, иде им добро на послу, имају успешан емотивни однос, све је у реду са члановима породице, а они се не осећају добро, е онда из неког осећаја стида и срама, где ја смем да кажем да ми није добро кад имам и ово и ово и ово. То је опасна замка. Тај рад није брзински, није варијанта где ви дођете једанпут, ви купите терапију, попијете и готово, ви сте друга особа. Врло брзо осетите бенефите тога, врло брзо се деси да поново желите да се вратите - каже Милан који сматра да се о менталном здрављу слабо говори код нас.

 

- Ја причам о терапији из простог разлога што мислим да се ни у нашем образовном систему ни на јавној сцени не говори довољно о томе и да је ментално здравље још увек нажалост и даље табу тема. У тренутку када сам ја кренуо, то је пре неких седам, осам, девет година до данас, много се променила атмосфера што се тиче односа према идеји терапије уопште и због тога сам много срећан. Осећам моралну, етичку дужност да као неко ко је прошао неку фазу терапије и осетио то што је осетио, ја сам осетио промене и сагледао себе из неког другог угла и опростио себи неке грешке и разумео себе у неким поступцима и делимично олакшао себи живот - каже глумац.

- Мислим да то што сам јавна личност нисам јавна својина и да просто мени за мој посао мој интимни свет је неопходан, ја желим да га чувам, не зато што је посебан, није, нити се ту дешава нешто не знам шта нити нешто да ја правим неку мистерију, не напротив, него просто тај интиман свет имам један и мој је и некако желим да га чувам са свим тим људима који су део тог интимног света. То је било спонтано, није то ствар одлуке била. Са друге стране не мислим да је неопходно да као глумац и јавна личност млатарам својим животом - каже Милан Марић.

БОНУС ВИДЕО: