Илић је добро познавао породицу коју је завио у црно. Са убијеном тинејџерком био је у емотивној вези, а мотив овог злочина и даље није откривен.

Према незваничним информацијама из истраге, он је са убијеном отишао у шуму, где ју је силовао, а потом избо ножем по стомаку и грудима. Тело је бацио у шипражје поред пута, уз који пролази пруга, а онда се вратио у кућу у којој је живела жртва са својом породицом и фамилијом.

Ножем је покушао да убије и њену фамилију - мајку, ујака и бабу. Они су хоспитализовани, показали су први резултати истраге.

- Када је дошао у кућу насрнуо је на мајку девојчице Сању П., бацио је на под и посекао, потом је напао девојчицину бабу Мирјану П. и убадао је у главу, а онда и ујака девојчице Дејана П., који је у дворишту цепао дрва. Иако је имао секиру у рукама, ујак Дејан није му се супротставио, јер није ни могао да претпостави шта се догодило Невени - каже саговорник Курира и додаје да је помахнитали Стојан потом појурио и млађу сестру убијене, али је она успела да побегне из дворишта и сакрије се у жбуњу.

Како смо раније писали, у кући је у тренутку напада било и двоје мале деце, који су се од страха сакрили испод кревета, па њих, на срећу, није успео да повреди.

- Помахнитали Стојан је након рањавања сео у аутомобил и отишао до локалне кафане. Пре него што га је полиција ухапсила, Стојан је дошао у кафић и претио да ће се убити. Нисмо знали шта се пре тога догодило, али је убрзо изашао и закључао се у "полу". Почела је да пристиже полиција и тек смо тада сазнали да је убио девојчицу - каже мештанин Рипња. Како наводе, ту га је полиција опколила и ухапсила.

Убио другарицу своје ћерке

Милица, бивша супруга Стојана Илића (38) који је убио тинејџерку Н. П. (15) каже да је убијена девојчица била вршњакиња и другарица њихове ћерке. Бивша жена ухапшеног Стојана је рекла да са њим има ћерку која је исто годиште убијене Невене.

- Невена и наша ћерка су исто годиште. Од предшколског су заједно биле. Њој је сада најтеже. Жао јој је другарице. Невенина породица није била у добром материјалном стању. Деца су се организовала како би јој платили екскурзију, сакупљали су новац да им се кућа подигне... - испричала је Милица за медије.

Дане пред убиство проводио код девојчице у кући

Према сазнањима од комшија, Стојан Илић је последњих неколико дана и живео у кући породице коју је напао.

- Били су блиски, знао је ту породицу. Живео је са девојчицом у кући мало пре овог злочина. Знао им је навике. Не знамо шта се догодило па је тако полудео и убио њу, а онда дошао да ликвидира и чланове њене породице - потпуно затечене кажу комшије за медије.

Деда девојчице испричао је и да га је јуче пре подне Стојан одвезао својим аутомобилом до аутобуске станице и да ништа није указивало на зло.

Ишао је по врачарама

Како тврде комшије, осумњичени Стојан има два брата, а наводно, сва тројица имају психичке проблеме.

- Имао је психичке проблеме, ишао је по врачарама, то ми је он сам причао. Рекла сам му да се мане тога. Био је добар са мојом породицом, дружила су се и његова браћа са мојима - рекла је једна комшиница новинарима.

Према речима комшија, Стојан Илић раније је био хапшен због крађе, преносе медији.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: