Ilić je dobro poznavao porodicu koju je zavio u crno. Sa ubijenom tinejdžerkom bio je u emotivnoj vezi, a motiv ovog zločina i dalje nije otkriven.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, on je sa ubijenom otišao u šumu, gde ju je silovao, a potom izbo nožem po stomaku i grudima. Telo je bacio u šipražje pored puta, uz koji prolazi pruga, a onda se vratio u kuću u kojoj je živela žrtva sa svojom porodicom i familijom.

Nožem je pokušao da ubije i njenu familiju - majku, ujaka i babu. Oni su hospitalizovani, pokazali su prvi rezultati istrage.

- Kada je došao u kuću nasrnuo je na majku devojčice Sanju P., bacio je na pod i posekao, potom je napao devojčicinu babu Mirjanu P. i ubadao je u glavu, a onda i ujaka devojčice Dejana P., koji je u dvorištu cepao drva. Iako je imao sekiru u rukama, ujak Dejan nije mu se suprotstavio, jer nije ni mogao da pretpostavi šta se dogodilo Neveni - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je pomahnitali Stojan potom pojurio i mlađu sestru ubijene, ali je ona uspela da pobegne iz dvorišta i sakrije se u žbunju.

Kako smo ranije pisali, u kući je u trenutku napada bilo i dvoje male dece, koji su se od straha sakrili ispod kreveta, pa njih, na sreću, nije uspeo da povredi.

- Pomahnitali Stojan je nakon ranjavanja seo u automobil i otišao do lokalne kafane. Pre nego što ga je policija uhapsila, Stojan je došao u kafić i pretio da će se ubiti. Nismo znali šta se pre toga dogodilo, ali je ubrzo izašao i zaključao se u "polu". Počela je da pristiže policija i tek smo tada saznali da je ubio devojčicu - kaže meštanin Ripnja. Kako navode, tu ga je policija opkolila i uhapsila.

Ubio drugaricu svoje ćerke

Milica, bivša supruga Stojana Ilića (38) koji je ubio tinejdžerku N. P. (15) kaže da je ubijena devojčica bila vršnjakinja i drugarica njihove ćerke. Bivša žena uhapšenog Stojana je rekla da sa njim ima ćerku koja je isto godište ubijene Nevene.

- Nevena i naša ćerka su isto godište. Od predškolskog su zajedno bile. NJoj je sada najteže. Žao joj je drugarice. Nevenina porodica nije bila u dobrom materijalnom stanju. Deca su se organizovala kako bi joj platili ekskurziju, sakupljali su novac da im se kuća podigne... - ispričala je Milica za medije.

Dane pred ubistvo provodio kod devojčice u kući

Prema saznanjima od komšija, Stojan Ilić je poslednjih nekoliko dana i živeo u kući porodice koju je napao.

- Bili su bliski, znao je tu porodicu. Živeo je sa devojčicom u kući malo pre ovog zločina. Znao im je navike. Ne znamo šta se dogodilo pa je tako poludeo i ubio nju, a onda došao da likvidira i članove njene porodice - potpuno zatečene kažu komšije za medije.

Deda devojčice ispričao je i da ga je juče pre podne Stojan odvezao svojim automobilom do autobuske stanice i da ništa nije ukazivalo na zlo.

Išao je po vračarama

Kako tvrde komšije, osumnjičeni Stojan ima dva brata, a navodno, sva trojica imaju psihičke probleme.

- Imao je psihičke probleme, išao je po vračarama, to mi je on sam pričao. Rekla sam mu da se mane toga. Bio je dobar sa mojom porodicom, družila su se i njegova braća sa mojima - rekla je jedna komšinica novinarima.

Prema rečima komšija, Stojan Ilić ranije je bio hapšen zbog krađe, prenose mediji.

(Kurir)

BONUS VIDEO: