У документарном филму под именом Папа одговара, а који је објавила продукцијска кућа "Дизни+", папа (86) приказан је на састанку са десеторо младих људи у раним двадесетим годинама. Скуп је одржан у Риму прошле године.

Наводи се да је на овом скупу било разговора о разним темама, као што су ЛГБТ права, абортус, порно индустрија, однос секса и вере и сексуално злостављање унутар Католичке цркве, преноси Ројтерс.

- Секс је једна од лепих ствари које је Бог подарио људској личности. Богатство је изражавати се путем секса. Дакле, све што умањује прави сексуални израз умањује вас и исцрпљује ово богатство - рекао је папа.

На питање о томе, да ли зна шта су то „небинарне особе'', папа је одговорио потврдно.

 Коментарисао је и права ЛГБТ особа, и поновио став да оне морају бити добродошле у Католичкој цркви.

- Сви људи су деца Божја, сви људи. Бог никога не одбацује, Бог је отац. Ја немам права никога да избацујем из Цркве - рекао је.

Говорећи о абортусу, папа Фрања је рекао да би свештеници требало да буду милосрдни према женама које су прекинуле трудноћу, али уз опаску: "Добро је назвати ствари њиховим именом. Једно је однос према особи која је имала абортус а друга је оправдати тај чин".

Папине изјаве објавио је и званични ватикански лист Л'Осерваторе Романо, који је његов разговор са младима описао као "отворени и искрени дијалог".

(Ројтерс)

БОНУС ВИДЕО: