Глумица такође сматра да је данашњим генерацијама много теже него што је било њој када је почињала каријеру.

- Што буде било више оваквих садржаја, бићемо ближи Господу. Ја не мислим, у Бога верујем, нема разлога да мислим, што значи да се у Бога уздам. Објашњива су сва чуда, од Господа долазе. Према томе. све је објашњиво ако верујете у Бога.

Глумица је дала свој суд и о томе какав је положај глумаца данас у Србији.

- Ни то не знам. Ја сам давно у пензији у добром сам положају и даље после 50 година бављења овим послом, стојим усправно, здрава и релативно нормална. Немам више времена да се појављујем на телевизији, у серијама и на филму. Није ми остало тако много времена, колико ви имате. Бирам онај начин живота који ће ми донети мир, радост и мора човек да мисли о последњем. Знате, ако се нисам обрукала много за ових 50 година, а што бих сад.

Фото: В. Данилов

 

 

Тањина ћерка Лана кренула је њеним стопама, међутим, глумица каже да није мајка која дели савете.

- Спадам у маме које не дају савете. Ја сам мајка која само волим, која је ту. Лана од мене тражи савете углавном око послова које обављају домаћице, а и ту штедим. Мора се својим искуством доћи до важних ствари за живот. Нисам склона саветима - рекла је глумица за "Блиц" и проговорила о предностима и манама данашњег доба.

- Моја генерација је била заштићена љубављу наших колега, професора, људи су о нама бринули, нису нас тако лако трошили. Њима је теже него што је било нама. Зато што су препуштени лошем укусу оних који креирају културу. У мањини су они који раде оно за шта их културна заједница плаћа. Моја генерација није имала технолошку подршку. Волела бих да смо ми имали те фантастичне подове које су имали та друга позоришта, светла, невероватне микрофоне невидљиве, који чине да сваки најфинији тон пређе у публику. Ми то нисмо имали, имали смо цркнуте мачке, пацове по сценама, али смо радили са великом љубављу. Жао ми је што нисмо били богатији у позоришном смислу, што нисмо могли више да путујемо по свету и да се дружимо. Данашњи млади имају ту могућности - рекла је Тања Бошковић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".