У Специјалном суду у Београду данас би испитивањем окривљеног-сарадника Бојана Хрватина требало да се настави суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, недозвољено држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Хрватин је завршио своје слободно излагање, након чега су му питања постављали тужиоци, адвоакти одбране и окривљени.

Беливук је Хрватина почео да испитује на претходном суђењу, а очекује се да ће данас наставити.

Хрватин је током свог излагања испричао да је он намамио Горана Величковића Гоксија да се састане са припадницима ове групе, након чега су га отели, а потом и убили у кући у Ритопеку.

Фото: Новости

 

 

Открио је и везе између вођа овог клана са вођом "кавачког клана" Радојем Звицером и вођом "Врачараца" Николом Вушовићем, зваог Џони са Врачара.

Током Миљковићевог испитивања, које је трајало три рочишта, Хрватин је рекао да су вође овог клана биле главни дистрибутери кокаина "јужној трибини" на стадиону ФК Партизан, наводећи да се тиме више бавио Беливук, јер је Миљковића само занимало планирање и убиства припадника шкаљарског клана.

Хрватин је испричао своја сазнања о убиствима која нису обухваћена оптужницом, те је рекао да су Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини убили Милинко Брашњевић и Љубомир Лаиновић.

Навео је да иза убиства вође шкаљарског клана Алана Кожара и Дамира Хоџића на Крфу такође стоји овај клан, као и да је касније сазнао да је требало да учествује у убиству, али није могао због повреде руке.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

 

Окривљени-сарадник Хрватин се нагодио са тужилаштвом да за казну затвора од 15 година прича о злочинима за које се група терети.

Срђан Лалић и Никола Спасојевић су се такође нагодили са тужилаштвом да за казну затвора од 18 и 14 година сведоче против клана.

Припадници ове групе се између осталог оптужицом терете за убиства Александра Глигоријевића, Горана Величковића, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића, Милана Љепоје, Николе Митића и Горана Михајловића.
 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".