Драгиша Трифуновић отац убијеног младића рекао је да је свестан да му ниједна казна неће вратити сина, али с обзиром да је злочин учињен на нанчин који је учињен тих 10 година је ништа.

- Дамир је Ивана убио са намером, јер је мој син држао руке у џеповима када му је најбољи друг пришао и задао смртоносне убоде. Чули смо да ће тужилаштво поднети жалбу на пресуду, па се надамо да ће смрт мог сина вредети више од десет година - рекао је Драгиша, отац Ивана Трифуновића, који је убијен пре две године, после дочека српске Нове године 2021. на Новом Београду.

Дамир Ибрахимовић пре три дана осуђен је на 10 година затвора, он није присуствовао изрицању пресуде због болести. 

Са друге стране током изрицања казне Драгиша Трифуновић није могао да се смири, већ је непрестано плакао.

Фото: П. Милошевић

 

Драгиша је, како је објаснио у судници био са супругом и ћерком.

- Свака реч је за нас поново била као ударац. Дамир се током суђења тврдио да ми није убио сина и сматрам да тје кукавички то што се није појавио да чује казну. Требало је да се појави и да нас погледа у очи. Овако, његово непојављивање је само доказ да је свестан шта је урадио, да осећа своју кривицу, наводи Трифуновић.

Присећајући се кобне ноћи објашњава да му ни данас није јасно зашто је Дамир убио његовог сина са којим је одрастао и био нераздвојан.

- То је једино што сам желео током суђења да сазнам од њега, зашто ми је убио сина? Долазио је код нас, гледао сам га као сина. Те ноћи Иван се вратио са дочека Нове године, али је изашао након телефонског разговора са неким. Око три сата ноћу, изашао сам да га потражим јер је ујутру радио. Ишао сам стазом и наишао на њих двојицу. Чуо сам: „Издржи, издржи“. Када сам пришао, видео сам сина како крвав лежи, а Дамир ми је рекао: „Џане ме је шутнуо, а ја сам њега закачио чашом“. Није ми пало на памет у том момету да је он то могао да уради. Веровао сам у његове речи, тада сам мислио само да га спашавамо - присећа се кроз сузе Драгиша.

Фото: Друштвене мреже

 

Како даље наводи, одмах су Ивана ставили у аутомобил и кренули ка Ургентном центру, али он није издржао.

- Он је возио, а ја сам држао Ивана. Умро ми је на рукама. Кад сам дошао кући из СУП-а нисам био свестан да би то могао да буде он, а онда је после неколико сати изашло у медијима да је Дамир осумњичен за убиство. Тада је све почело да ми се слаже. Тад сам схватио да на улици није било никога осим нас тројице, знам да није било живе душе, нико се у блоку није чуо, није се чула бука - каже Драгиша и додаје: 

- Скупио сам снагу и одгледао снимак са сигурносних камера, на коме се види како Дамир убија Ивана. Види се како Иван иде стазом са рукама у џеповима. Види се ауто из ког излеће Дамир, прилази му и једном га убада у груди. Иван није стигао ни да извади руке из џепова“, каже неутешни отац и поново закључује да не може да разуме: „Дружили су се од малена, ишли једни код других на славу, спавао је код нас... Зашто?“

БОНУС ВИДЕО:

НОВОСТИ НА МЕСТУ ГДЕ СУ НАЂЕНА ДВА ЛЕША: Тела мушкарца и жене у фази распадања у стану у Зрењанину

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".