До тог датума, како се наводи требало би да се оконча поступак око достављања све потребне документације, коју је тражила одбрана. 

Против Волша је 30. марта окружни тужилац Норфолка, Мајкл В. Мориси потврдио оптужницу за убиство, а поред овог најтежег кривичног дела, на терет му се стављају и довођење у заблуду полицијске истраге, затим ометање правде и непрописно преношење људског тела. Уколико се докажу ове тврдње, Волшу према закону америчке државе Масачусетс, прети казна доживотне робије, без могућности условног отпуста.

Потврђивањем оптужнице за најтеже кривично дело и оптужбе за још нова три дела, случај се према тамошњем закону премешта у Виши суд у Норфолку, где ће се одвијати поступак. 

Фото: Принтскрин Јутјуб, Инстаграм/anawalshe, Профимедиа

 

- Ово је само корак у дугом процесу, а Волш и даље има уставну претпоставку невиности и сву заштиту која му се пружа по Уставу - казао је тада Мориси. - Захвални смо детективима који су уложили толико сати у прикупљање доказа у овом случају и сведоцима који су нам помогли да дођемо до овог нивоа у поступку.

Ану је последњу живу видео породични пријатељ Волшових, који је код њих у кући у насељу Кохасет, надомак Бостона, био на дочеку Нове године, а њен нестанак пријављен је три дана касније. То је учинио директор фирме у Вашингтону, у којој је Српкиња радила, пошто се није појавила на послу, што је за њу било неуобичајено. Када је њен шеф позвао Брајана да га пита где је Ана, овај му је, како је својевремено објављено, казао да је она отпутовала 1. јануара рано ујутро, односно да је тог дана имала лет из Бостона заМИЛАНКА Љубичић, Анина мајка, као и Анина сестра, која живи у Канади, према незваничним информацијама су упознате са свим детаљима из истраге. Како преносе поједини медији, оне су преко конференцијске везе имале састанак са надлежним тужиоцем, у вези са овим случајем, и тада су им предочени сви детаљи из истраге.

Фото: принтскрин Инстаграм/anawalshe

 

Трагови

У десет кеса које је Брајан бацио у контејнер у близини куће своје мајке, где је такође био лоциран његов мобилни, полиција је пронашла низ предмета који га доводе у везу са убиством. Ту су пронађени Анина ташна, чизме, огрлица коју је имала на многим фотографијама, али пре свега одређени предмети са њеним и ДНК траговима њеног супруга. 

БОНУС ВИДЕО:

ТРАМП НАПУСТИО СУДНИЦУ: Тренутак кад некадашњи председник САД одлази уз велике мере обезбеђења

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".