Привредно друштво Еурека бар д.о.о. Београд уплатило је преостали износ купопродајне цене пословног дела "Генекс куле", чиме су обавезе по уговору испуњене, потврђено је из Агенције за лиценцирање.

- У складу са Вашим захтевом за информацију у вези продаје непокретне и покретне имовине стечајног дужника компаније Генералекспорт дп у стечају, овим путем вас обавештавамо, да је дана 04.04.2023. године, уплаћен преостали износ купопродајне цене од стране Купца привредно друштво Еурека бар д.о.о. Београд, чиме су обавезе по предметном уговору испуњене. Све даље радње у овом стечајном поступку, као и до сада, извршаваће се у складу са императивним правним нормама, прописаним Законом о стечају и Правилником о утврђивању националних стандарда за управљање стечајном масом - речено је за Еуронеwс Србија из Агенције.

Купац пословног дела "Генекс куле" је предузеће "Еурека бар" из Београда, а "Генекс кула" је продата почетком фебруара за 2,4 милијарде динара, односно око 20 милиона евра. За куповину се надметало седам купаца, а крајњу цену, готово три пута већу од почених 834 милиона динара, излицитирао је заступник купца, који на самом надметању није хтео да открије за кога је лицитирао.

Према подацима из Агенције за привредне регистре, власник овог предузећа је Александар Кајмаковић, а директор Марко Миловановић. Фирма је основана 2011. године, а регистрована је за услуге припремања и послуживања пића.

Иначе, део "Генекс куле" продат је из трећег покушаја, што је већи износ у односу на почетну цену из маја прошле године која је износила око две милијарде динара.

Имовина некада чувеног предузећа за спољну и унутрашњу трговину "Генералеxпорт" у августу прошле године, када је Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) објавила оглас, није успела да пронађе купца. Није било понуђача на јавном надметању за пословни део Западне капије Београда - Генекс куле, која је тада понуђена по почетној цени од 1,46 милијарди динара.

Претходно јавно надметање за Генекс кулу, које је одржано 23. маја, проглашено је неуспелим пошто до 16. маја нико није уплатио ни депозит, нити је предао банкарску гаранцију. Почетна цена тада је била 2,09 милијарди динара.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".