Зимска служба ЈКП “Београд пут” је овог јутра у другом степену приправност, улице првог приоритета су проходне и чисте, али због ниских температура и могућих поледица зимска служба и наредних дана остаје у приправности. 

- Ситуација је добра овога јутра. Јутрос нема никаквих проблема, ни са ГСП, ни са Ластом са којима имамо перманентну комуникацију и нема примедби. Сви јутарњи посласци су кренули на време, без прекида или скраћења, а то је најбољи параметар и мерило нашег рада у току претходних смена, а нарочито ноћне смене - рекао је за Танјуг  руководилац Зимске службе ЈКП “Београд пут” Жељко Маравић. 

Према његовим речима, и даље је на снази други степен приправности.

- Јуче смо обавили највећи део посла, било је много снега, док је у ноћи било знатно мање, а сад је мало утихнуо. С обзиром на то да снег тек крајем дана престаје да пада екипе зимске службе морају да остану у другом степену приправности. Јуче је око 200 људи било ангажовано, а данас смо на 150 људи - ту рачунам и возаче, машинисте, инжињере и технику, подршку - све који су на директан или индиректан начин ангажовани на чишћењу - рекао је Маравић. 

Он је указао да је тренутно ангажовано на терену 30 великих возила.

- У следећем периоду, ако снег данас престане да пада, као и  сутра ујутру због ниских температура, а кажу метеоролози и могућег мраза, поготово на периферним и вишим котама постоји могућност поледица, посипаћемо со. Ко још није заменио зимске пнеуматике летњим нека то још увек не мења, јер временски услови без обзира на календарску обавезу то не налажу - рекао је Маравић. 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".