Уколико пратите трећу сезону популарне серије ''Јужни ветар'', нисте могли да не запазите улогу Јелице коју игра глумица Анђелка Симић.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANDJELiKA (@andjelika88888)

Анђелка Симић тумачи лик интригантне адвокатице која је укључена у послове са људима из криминалног миљеа, жену оштрог ума и провокативне појаве која игра двоструку игру.

Глумица Анђелка Симић је рођена 1972. године у Лазаревцу, а глуму је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду. Анђелка је такође члан Југословенског драмског позоришта, а дуги низ година је присутна на позоришној и филмској сцени.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANDJELiKA (@andjelika88888)

Једна од њених значајнијих остварења јесте улога Ане у филму ''Чудотворац Тумански'', за коју је изјавила, у разговору за Курир, да јој је била глумачки захтевна.

У филму ''Чудотворац Тумански'', Анђелка Симић тумачи лик мајке чији се син бори за живот након саобраћајне несреће, а њен партнер у овом филму је Небојша Дугалић. Анђелка је такође изјавила да је у току снимања филма боравила у манастиру Тумане, те је за њу, како каже, то искуство представљало чисту балгодет.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANDJELiKA (@andjelika88888)

Анђелка Симић је играла и у следећим филмовима и серијама: ''Шетња са лавом'', ''Радио Милева'',''Ала је леп овај свет'', ''Државни службеник'', ''Мирис кише на Балкану'',...

БОНУС ВИДЕО: