За несталим мушкарцима трагају припадници Јединице за безбедност на рекама и Ронилачке јединице Жандармерије.

Како сазнаје "Блиц" претражује се појас реке Дунав и приобаље низводно од Панчевачког моста до Гроцке.

Према нашим информацијама, "јака" водена струја и висок водостај на Дунаву отежавају претрагу и потрагу.

- Зарон рониоца на пловном путу тренутно није могућ због екстремно лоших услова, првенствено “брзе” воде - каже извор "Блица" упознат са случајем.

Чамац није пронађен

Како сазнаје "Блиц", за сада није пронађен чамац у ком су били нестали пријатељи.

- Детаљно се проверава сваки траг и информација која би потенцијално могла да допринесе проналаску телу три особе - каже извор "Блица".

Подсетимо, код Аде Хује на Дунаву око 22.30 у суботу 18. марта преврнуо се чамац у коме су се налазила четири мушкарца, од којих је један успео да исплива на обалу. Међутим, за осталом тројицом и даље се трага! А од њих ни трага ни гласа!

Потрага траје већ две недеље

На Дунаву потрага за несталим младићима Милошем Марковићем (37), Ненадом Тривковићем (38) и Миланом Николићем траје већ две недеље, али нажалост без резултата.

Трагедија се догодила у суботу увече када су четворица пријатеља одлучила да седну у чамац типа "Три принцезе" и са њим да отплове.

Међутим, то вече дувала је кошава која је правила велике таласе који су били кобни и који су чамац, према речима мушкарца који је успео да се спаси, подигли па поклопили и напунили водом.

Тројица пријатеља остала су да се држе за њега и дозивају помоћ, док је један одлучио да доплива до обале што је и успео.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".