Za nestalim muškarcima tragaju pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama i Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Kako saznaje "Blic" pretražuje se pojas reke Dunav i priobalje nizvodno od Pančevačkog mosta do Grocke.

Prema našim informacijama, "jaka" vodena struja i visok vodostaj na Dunavu otežavaju pretragu i potragu.

- Zaron ronioca na plovnom putu trenutno nije moguć zbog ekstremno loših uslova, prvenstveno “brze” vode - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Čamac nije pronađen

Kako saznaje "Blic", za sada nije pronađen čamac u kom su bili nestali prijatelji.

- Detaljno se proverava svaki trag i informacija koja bi potencijalno mogla da doprinese pronalasku telu tri osobe - kaže izvor "Blica".

Podsetimo, kod Ade Huje na Dunavu oko 22.30 u subotu 18. marta prevrnuo se čamac u kome su se nalazila četiri muškarca, od kojih je jedan uspeo da ispliva na obalu. Međutim, za ostalom trojicom i dalje se traga! A od njih ni traga ni glasa!

Potraga traje već dve nedelje

Na Dunavu potraga za nestalim mladićima Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem traje već dve nedelje, ali nažalost bez rezultata.

Tragedija se dogodila u subotu uveče kada su četvorica prijatelja odlučila da sednu u čamac tipa "Tri princeze" i sa njim da otplove.

Međutim, to veče duvala je košava koja je pravila velike talase koji su bili kobni i koji su čamac, prema rečima muškarca koji je uspeo da se spasi, podigli pa poklopili i napunili vodom.

Trojica prijatelja ostala su da se drže za njega i dozivaju pomoć, dok je jedan odlučio da dopliva do obale što je i uspeo.

(Blic)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".