Са њом су на оптуженичкој клупи још двојица некадашњих руководилаца МУП Дејан Миленковић Багзи, бивши начелник ССИМ и Милорад Шушњић, својевремено први човек новосадске полиције.

Двојица сведока вештачила су телефоне Вељка Беливука после његовог хапшења због убиства Властимира Милошевића 30. јануара 2017. године.

Сведок Андреј Милетић је испричао да му је оптужени Миленковић наложио да извештај са Беливукових телефона стави код себе уместо да их проследи тужиоцу, а што је, како сведок тврди, било наређење Хркаловићеве, односно како је навео, тадашњег министра Небојше Стефановића.

После исказа овог сведока Хркаловић је суду рекла да сматра да је ова оптужница противправна јер се особа која је наложила да се извештај са телефона не шаље ( Стефановић) и особа која је чувала извештаје и телефоне (сведок Милетић) нису обухваћени оптужницом.

Иначе, јучерашње суђење је обележило неколико опомена,које је председник Кривичног већа, упутила Дијани Хркаловић због њеног непримереног држања.

Прво ју је упозорила да устане када поставља питање сведоку и да не прекршта ноге,  а у другом моменту рекла је Хркаловићевој да "спусти ногу" и пристојније седи на оптуженичкој клупи.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".