Око 17 сати, 1. априла, бетонска конструкција тешка најмање 300 килограма само пуком срећом никог није повредила будући да у то време све врви од деце и људи.

Нишлијка Весна Пешић, са чије терасе на првом спрату је пала бетонска плоча каже да ништа није слутило да ће се ово догодити, није било ветра.

-То је тако грунуло да сам мислила да се зграда руши. Деловало је као нека екплозија. Изашла сам на терасу и видела да фали део. Звала сам управника зграде, човек је одмах дошао и онда сам се одузела од страха да некога нема испод плоче, да неко није повређен. ја сам с псом баш ту прошла 15 минута раније. Овај блок је повукао траку за громобран, моју климу је уништио. заиста сам преживела велики шок - каже Пешићева.

После овог инцидента, и у остале комшије се увукао страх, јер оваквих плоча има још по осмоспратници.

- Да је неко пролазио туда, а ту често идемо, на месту би погинуо. Значи, ја сам у приземљу и то ми је пукло поред дневне собе. Права експлозија, била сам сва усплахирана јер су ми неки каблови ушли кроз прозор. Била сам код комшинице да видим да ли је добро и нисмо могли чудом да се начудимо како се то догодило - каже Маријана Цветковић.

О овом случају је обавештена комунална полиција, а очигледно је да је у овом случају зграде неопходно стручно мишљење како би се дошло до решења.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".