- Тела пронађена у стану за која смо мислили да су Ненад и Катарина и даље су у Новом Саду у Институту за судску медицину где је наводно обављена обдукција али како су ми данас рекли у полицији не могу да утврде да ли су то они. Очајна сам и почињем да лудим.

Узели су ми брис како би могли да ураде ДНК анализу тела за које се сумња да је Ненадово. Питала сам да ли ја могу да видим тела и да их идентификујем али су ми рекли да ми то не препоручују. Рекли су ми: можете ви тражити да их видите али ћете само себи направити зло јер су непрепознатљиви па је боље да се уради ДНК анализа - прича нам Ксенија са кнедлом у грлу.

Додаје да је у контакту и са Катаринином хранитељком од које је сазнала да ће са њеном штићеницом још теже ићи око утврђивања идентитета помоћу ДНК анализе зато што су јој родитељи институционализовани и на психијатријском лечењу.

- Право да вам кажем, ја то нисам ни знала. Сада сам од ње чула а чула сам и да је Катарина због тога доспела у хранитељску породицу. Страхота. Нисам никада ни размишљала о разлозима зашто је она завршила у хранитељској породици а сада сам затечена. Чула сам и да је отац био јако везан за њу али да није могао једноставно да брине о њој. Не знам сада ни како ће им рећи с обзиром на њихово стање. Можда су им у међувремену и рекли да би им објаснили зашто узимају узорке за ДНК анализу, а можда и нису. Стварно не знам - јада нам се Ксенија.

Фото: Б.Г.

 

Каже и да јој читаво одуговлачење око утврђивања идентитета представља додатно психичко оптерећење али и да буди лажну наду.

- Одједном сам почела да се надам да то нису наши Ненад и Катарина али нада нажалост тоне када рационално сагледам чињенице. Са једне стране, све се надам да ће нам неко јавити да то нису они а са друге стране свесна сам да највероватније јесу јер су на месту трагедије пронађена њихова документа и други предмети који им припадају тако да скоро нема сумње да су то они али... Ништа нећемо знати док не стигне извештај са ДНК анализом за шта су ми рекли да треба недељу или две дана да се уради и коначно утврди идентитет. Не кривим ја ту никога. Процедура је таква. Полиција само ради свој посао и стварно су љубазни према нама али морају да испоштују сваки корак и ја сам тога свесна али једва издржавам - каже наша саговорница.

Истиче да у договору са Катаринином хранитељком није одустала од намере да Ненад и Катарина буду сахрањени заједно.

Подсетимо, према првим резултатима истраге Ненад и Катарина су се највероватније угушили од гаса који је цурео из гасне пећи и то пре скоро 10 дана.

Фото: Б. Г.

 

То је за београдски медиј потврдила и власница стана у коме су живели и тужним гласом рекла да је то велика трагедија која је задесила двоје младих и заљубљених људи.

- Ја сам имала намеру да продам стан и већ сам дала пуномоћ једној агенцији да посредују пошто ја имам година и не могу баш да се пуно крећем. Међутим, у суботу су ме звале комшије и питале ме да ли сам продала стан зато што је дошло двоје младих људи који су чули да је стан празан те би хтели да га изнајме. Били су тако млади и фини и девојци се назирао стомачић испод јакне па сам се сажалила и одмах пристала да им издам стан али сам их упозорила да морају да га напусте чим нађем купца - испричала нам је узрујана власница.

Додаје да им је одмах дала кључеве, да се скуће деца лагано и то је било прошле суботе, пре непуних недељу дана.

Фото: Б. Г.

 

- У четвртак ме је звао момак из агенције и рекао да је нашао купца те да ће са њим отићи да види стан. Када је дошао тамо није могао да га откључа па је звао мене и када сам дошла рекли су ми да је кључ са унутрашње стране браве, а комшије су ми рекле да од када су се уселили они нису их ни чули ни видели те да нису ни светло палили а и да је зид код комшије на који је наслоњена пећ из мог стана скроз врео. Позвали смо полицију и они су нам рекли да слободно развалимо врата ако је то мој стан и да им јавимо шта се дешава. То смо и учинили и затекли хорор. Двоје младих на сред собе без знакова живота и гасна пећ на најјачој снази тако да је напукло стакло на њој - прича нам газдарица дрхтавим гласом.

Каже да су одмах позвали полицију која се брзо појавила и забранила им да улазе у стан а касније су им рекли док су чекали Хитну помоћ и тужиоца да су се младић и девојка највероватније угушили од гаса јер на њима нема повреда које би указивале на насилну смрт.

Подсетимо, тела несрећних младића и девојке нађена су у четвртак 30. марта увече у Улици др Емила Гаврила и послата су на обдукцију у новосадски Институт за судску медицину а истрага ће показати тачан узрок смрти несрећног пара.

БОНУС ВИДЕО:

НОВОСТИ НА МЕСТУ ГДЕ СУ НАЂЕНА ДВА ЛЕША: Тела мушкарца и жене у фази распадања у стану у Зрењанину

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".