Познати српски глумац Танасије Узуновић преминуо је недавно у 81. години.

Тумачио је улоге у бројним ТВ серијама – „Горки плодови“, „Мој рођак са села“, „Мирис кише на Балкану“, „Последња аудијенција“, „Трагом Карађорђа“, „Алекса Шантић“, „Повратак отписаних“…

Сада се огласила глумчева ћерка Софија Узуновић, која се до последњег дана надала да ће се њен тата опоравизи. Како тврди, заувек ће памтити њихов последњи сусрет.

Фото: М. Лабудовић

 

 

- Тата ми је ставио главу на раме, загрлио ме и рекао да би волео да поживи још мало, да би био још неко време са мном и са мамом. Инсистирао је да га пусте да код куће проведе бар један дан. Мама и ја смо га довеле у суботу, а вратила га је Хитна помоћ већ у недељу ујутро, пошто му је било лоше. Мада сам знала да је његово стање озбиљно, надала сам се да ће се и сада извући, јер ово није био први пут да је завршио у болници. Нажалост, његов организам није успео да се избори са емфиземом плућа, од кога је боловао годинама, а стање је додатно погоршала инфекција с којом се борио још од почетка јануара - започела је глумчева наследница за магазин Глориа, па додала:

 

 

- Тата је био велики борац, имао је невероватну снагу, и мислим да га је управо та снага духа гурала напред и све време одржавала. Због тога је и могао да глуми на филмском сету или позоришној и сцени без обзира на то што се осећао лоше. На сцени је практично био до последњег даха, пошто је последњу представу, "Велику драму", одиграо 19. јануара, и затим се опет вратио у болницу, у којој је био од Нове године. Стално је то радио претходних година, а мама и ја смо прихватале да је он такав и да неће одустати.

- Другарица ми је изјавила саучешће поруком и била сам у шоку. Позвала сам маму, која је била у продавници, да питам да ли је тата умро, ни она није знала. Кад сам се вратила кући, видела сам на телевизији обавештење о татиној смрти. Мама је позвала ВМА да пита шта се дешава с њим, пошто је био на интензивној нези где су посете забрањене, и доктор јој је рекао да је тата преминуо.

Фото: В. Данилов

 

 

- На њено питање како је могуће да нам нико од пола четири ујутру до два поподне није то јавио, добила је одговор да није могао да се очита цео број њеног телефона, као и да такве вести саопштавају телеграмом. Иако је прошло више од три недеље од татине смрти, телеграм са обавештењем са ВМА није стигао на нашу адресу. Због свега тога обе смо биле у великом стресу и шоку, то нас је баш потресло. Да тата није био позната личност, ко зна, можда не бисмо ни сазнале да је преминуо - рекла је Софија Узуновић.