Нов почетак манифестован у знаку који и говори о почецима, акцији, деловању, пробоју, покрету, иницијативи.

Али, диспозитор младог Месеца је Марс у конјункцији и у власти Сатурна у Водолији што не обећава нити лака нити брза решења.

Шта више, ти почеци и промене наговештени младим Месецом могу бити нешто што се дешава јако споро и уз велике компликације и суочавања са тешкоћама.

Такође, овај период може бити обележен великом нервозом, лаком ескалацијом дешавања, афективношћу, проблемима у саобраћају, а врло је неповољан за релације било ког типа – пословне, емотивне, породичне, пријатељске...

Фото: Профимедиа

 

 

5. априла Венера прелази у знак Риба у којем је место њене егзалтације. Егзалтираност Венере носи усхићење, претеривање, јаке емотивне заносе, наглашену интуитивност и машту, али и илузије, заблуде и љубавне и новчане преваре и скривања. Ово је класична варијанта „ружичастих наочара“ – видимо оно што желимо да видимо јер нас јака осећања носе….неки пут у љубавне дубине, а неки пут у љубавне поноре. Током свог транзита кроз знак Риба који ће трајати до 2-ог маја позиција ове планете ће указати на платонске љубавне приче, тајне везе, преваре (нарочито у другом делу месеца када ће доћи до Нептуна и Јупитера) али исто тако и на махинације по питању новца, тајне договоре и преговоре као и могућност па, прилично солидних зарада.

11. априла Меркур прелази у знак Бика. Планета комуникације, процеса размишљања и информација у овом ће знаку бити окренута ка материјалном, личним вредностима и финансијама.

Фото: Профимедиа

 

 

15. априла Марс излази из Сатурнове власти и прелази у знак Риба. Све до половине месеца имаћемо те унутрашње и спољашње „ломове“ везане за било коју животну сферу. Јер Марс као планета која треба да нам да импулс и акцију, усмерење – биће заробљена Сатурновим утицајем што ће доносити отезања, одуговлачења, велике препреке и блокаде да остваримо оно што желимо. У знаку Риба Марсова енергија је притајена, вођена осећањима, помало порочна, лутајућа, лако се занесе и идеализује а онда још лакше разочарава, пасивна и окренута пре унутрашњем него спољашњем свету, визионарска, склона тајним стазама и богазама. Дакле, период тајних договора, тајних прича и односа.

17. априла пун Месец у знаку Ваге. Дани најчуднијих могућих савеза и договора, политичких преговора, сешће и договориће се они који су тврдили да никада неће направити договор, спојиће се они за које је изгледало да су неспојиви. А све под велом тајне.

20. априла Сунце ће прећи у знак Бика и почеће владавина овог знака али и централни део пролећа. И на самом крају месеца, 30-ог априла очекује нас делимично помрачење Сунца и млад Месец у знаку Бика.

Дакле, април нам је енергетски подељен у два дела – први део до 15. априла када присуство Марса и Сатурна у истом знаку утиче кроз тежину и на негативан начин на све сфере нашег живота, и на други део месеца када Венерина и Јупитерова симболика преузимају примат и одређују темпо и начин дешавања.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".