Бајага и "Инструктори" одржали су два распродата клупска концерта у београдском "Битеф арт кафеу" и том приликом званично представили нове чланове бенда - бас гитаристу Владимира Чукића и бубњара Марка Кузмановића. Чукић је дошао на место оригиналног басисте Мирослава Цветковића Цвелета, док је Кузмановић трећи бубњар "Инструктора", после Владе Голубовића из оригиналне поставе и Чеде

Мацуре који га је заменио 1996. Очекивано, нова ритам секција унела је у бенд нову енергију, па је Момчило забављао Београђане дуже од два сата, две ноћи заредом, а сада их очекује низ концерата по Србији и земљама бивше СФРЈ.

Занимљиво је да је бубњар Марко Кузмановић у "Инструкторе" прешао из пратећег бенда мегастара Здравка Чолића. Придружио му се у марту 2008, бубњарске палице преузео је од Драгољуба Ђуричића, а први концерт са Чолом свирао је на америчкој турнеји у Чикагу.

Бубњар, иначе, има највећу одговорност и уз бас гитаристу чини ритам секцију, односно кичму групе.

Марко је најтраженији бубњар на естради, завршио је средњу музичку школу у Београду и студирао на Конзерваторијуму ван Амстердам, одсек џез бубњеви. Зову га вождовачки Брус Ли, јер неодољиво подсећа на легендарног и непревазиђеног мајстора борилачких вештина. Свирао је и сарађивао са Бајагом, Сергејем Ћетковићем, Ђорђем Балашевићем, Кикијем Лесендрићем, Владом Георгиевим, Александром Радовић, Кољом и "Гробовласницима"...

Марко је супругу, виолинисткињу Лену, упознао 2012. у Загребу, када су обоје наступали на Чолином концерту.

Како "Новости" сазнају, Марко ће још неко време, тачније до јуна, свирати на концертима Здравка Чолића, а затим ће га на месту бубњара заменити Дејан Момчиловић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".