Bajaga i "Instruktori" održali su dva rasprodata klupska koncerta u beogradskom "Bitef art kafeu" i tom prilikom zvanično predstavili nove članove benda - bas gitaristu Vladimira Čukića i bubnjara Marka Kuzmanovića. Čukić je došao na mesto originalnog basiste Miroslava Cvetkovića Cveleta, dok je Kuzmanović treći bubnjar "Instruktora", posle Vlade Golubovića iz originalne postave i Čede

Macure koji ga je zamenio 1996. Očekivano, nova ritam sekcija unela je u bend novu energiju, pa je Momčilo zabavljao Beograđane duže od dva sata, dve noći zaredom, a sada ih očekuje niz koncerata po Srbiji i zemljama bivše SFRJ.

Zanimljivo je da je bubnjar Marko Kuzmanović u "Instruktore" prešao iz pratećeg benda megastara Zdravka Čolića. Pridružio mu se u martu 2008, bubnjarske palice preuzeo je od Dragoljuba Đuričića, a prvi koncert sa Čolom svirao je na američkoj turneji u Čikagu.

Bubnjar, inače, ima najveću odgovornost i uz bas gitaristu čini ritam sekciju, odnosno kičmu grupe.

Marko je najtraženiji bubnjar na estradi, završio je srednju muzičku školu u Beogradu i studirao na Konzervatorijumu van Amsterdam, odsek džez bubnjevi. Zovu ga voždovački Brus Li, jer neodoljivo podseća na legendarnog i neprevaziđenog majstora borilačkih veština. Svirao je i sarađivao sa Bajagom, Sergejem Ćetkovićem, Đorđem Balaševićem, Kikijem Lesendrićem, Vladom Georgievim, Aleksandrom Radović, Koljom i "Grobovlasnicima"...

Marko je suprugu, violinistkinju Lenu, upoznao 2012. u Zagrebu, kada su oboje nastupali na Čolinom koncertu.

Kako "Novosti" saznaju, Marko će još neko vreme, tačnije do juna, svirati na koncertima Zdravka Čolića, a zatim će ga na mestu bubnjara zameniti Dejan Momčilović.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".